Faresin ontwikkelt en produceert zelfrijdende en zelfladende voermengwagen in vele maten en uitvoeringen. Qua inhoud loopt de range van 11 t/m 33 m³. De serie met enkele verticale mengvijzel loopt van 11 t/m 20 m³ en de serie met dubbele verticale mengvijzel loopt van 18 t/m 33 m³.

De zelfrijdende mengwagens zijn als "standaard", "ecomix" of "ecomode" uitvoering leverbaar. Daarnaast zijn is er nog de serie "compact" voor die situaties waarbij smalle en/of lage doorgangen het gebruik van een standaard zelfrijdende mengwagen beperken.

De uitvoering "standaard" is op zich wel zeer compleet, maar het gebruik van elektronische componenten is tot een minimum beperkt. Dat betekent dat de mengwagens volledig hydraulisch en hydrostatisch zijn aangedreven. Tot de standaard uitrusting behoren o.a. een freeskanaal met een breedte van 800 mm, elektrisch verwarmde spiegels, een achteruitrij camera, 4-wiel aandrijving en 4-wiel besturing incl. hondegangbesturing.

De uitvoering "Ecomix" is uitgevoerd met meer elektronische componenten en regelingen waardoor de wagen als het ware, zelfdenkend is voor bijvoorbeeld het regelen van het motortoerental. Afhankelijk van de belasting zal de wagen dit zelf aanpassen. Dit alles met het doel brandstof te besparen. Ook zijn meerdere funkties aan elkaar gekoppeld waardoor de chauffeur ontlast wordt in het gebruik van de wagen. Daarnaast wordt een andere freespomp en frees toegepast wat resulteert in meer vermogen op de frees (150 pk!) en een grotere capaciteit. De maximum rijsnelheid is 30 km/uur welke gerealiseerd wordt met een gereduceerd toerental.

De uitvoering "Ecomode" is in grote lijnen dezelfde als de Ecomix uitvoering, maar dan als 40 km/uur uitvoering. Dit betekent dat andere, zwaardere assen worden toegepast met aangepaste natte schijfremmen en dat ABS en ASR standaard zijn. De maximum snelheid wordt ook met een gereduceerd toerental gehaald.

Op het moment wordt overgeschakeld naar het gebruik van emissie arme Tier IV final motoren. In veel modellen is deze al standaard. Met name de grotere mengwagens met dubbele mengvijzels hebben nog een Tier IIIB motor, maar deze zal op korte termijn ook vervangen gaan worden door een Tier IV final motor.

De uitvoering "Compact" is leverbaar met een inhoud van 12, 14 of 16 m³. Zowel met enkele als met dubbele mengvijzel. De mengwagens met een enkele vijzel zijn laag, maar breder en de wagens met dubbele mengvijzels zijn laag en smal, maar iets langer. De compact serie is leverbaar als "standaard" of als "ecomix. Tier IV final motoren zijn standaard.