In 2006 heeft Roelama de productie en verkoop van het Systeem Baars® sleepslang bemestingssysteem overgenomen. Deze techniek is complementair aan de reeds bestaande techniek die Roelama sinds het begin van de 70-er jaren produceert. Direct na de overname is een nieuwe bemester ontwikkeld op basis van de Systeem Baars® Octopus bemester en de Roelama Flex bemester. Dit heeft geresulteerd in de Sleepflex sleepvoet-, sleufkouterbemester met een werkbreedte van 12 mtr. Daarnaast is de Systeem Baars® Condor zodenbemester doorontwikkeld waardoor deze nu ook regelmatig verkocht wordt aan sleepslang gebruikers.

In 2013 is de Hyflex sleepslangbemester ontwikkeld. Deze machine is zowel als sleepvoet-, sleufkouter- en als zodenbemester te gebruiken. De elementen zijn voorzien van sleepvoeten of kouterschijven en hebben een hydraulische bodemdrukregeling. De slag die de elementen kunnen maken is ca. 45cm en de bemester is hiermee zeer geschikt voor gebruik op percelen met een grote variatie in hoogte en bodemgesteldheid.

Zo is voor elke grondsoort en voor elke teelt een sleepslang bemestingssysteem te leveren dat voldoet aan de wettelijke eisen t.a.v. emissie en andere eisen. Naast het leveren van de benodigde bemester levert Roelama uiteraard ook alle andere apparatuur en toebehoren die benodigd zijn voor een compleet sleepslang bemestingssysteem, zoals haspels, slangen en pompunit..