content image

Omdat de vraag naar lichte sleepslangbemesters toeneemt en meer en meer boeren zelf willen gaan sleepslangen, hebben we de Sleepflex Farmer sleepslangbemestingsset ontwikkeld.

De Sleepflex Farmer is afgeleid van de reeds zeer succesvolle Flex bemester welke achter een tank gemonteerd kan worden. Met een werkbreedte tot 8.80 mtr. een compacte, lichte bemester.

De speciale zwenkarm zorgt ervoor dat tijdens het draaien de sleepslang niet onder de bemester kan komen. Om het gewicht laag te houden is gekozen voor een "half gedragen" zwenkarm. Het uiteinde kan op de grond rusten middels een gladde schotel. Tijden het trekken zal deze druk minimaal zijn omdat de sleepslang de druk zal ontlasten omdat de sleepslang de arm in een "ideale" treklijn zal dwingen.

Naast de Sleepflex Farmer is ook een eenvoudig pompunit ontwikkeld welke aan alle eisen voldoet om 100% te kunnen pompen. Deze gedragen unit is voorzien van een 2000 ltr. buffervat zodat de centrifugaalpomp altijd gevuld is en ook bij het leeg raken van de put geen lucht zal aanzuigen waardoor hij stil kan vallen. Uiteraard kan er voor verschillende merken en typen pompen gekozen worden.