content image

De serie Roelama enkelas wielkasten tanks bestaat uit 3 modellen met een inhoud van 8½, 11 of 12½ m³. Tanks met een andere inhoud zijn op verzoek ook leverbaar. (tot ca. 16 m³) De wielkasten zijn geschikt voor banden met een breedte van 80cm. Voor bredere banden zijn optioneel de wielkasten dieper te maken en het frame smaller. Op die manier kan de machine breedte met de meeste banden binnen de 3 mtr. blijven.

Standaard zijn de tanks voorzien van een 4-punts hefinrichting, een zware, hydraulische geremde BPW as, banden Alliance 800/60R32 (800/1800 mm), een BP vacuumpomp type MEC II 13500, een druk-reduceer-volgorde regeling, groothoek kruiskoppelingsas, verlichting en 6" zuigslang. Optioneel zijn de bekende opties als zuigarm, turbovuller, elektrisch hydraulische bediening etc. etc. mogelijk.

De serie enkelas wielkasten tank wordt ook veelvuldig verkocht als waterwagen voor het gebruik op zandbanen in o.a. de wegenbouw. Hiertoe worden de tanks iets anders geconstrueerd, met een 6" aansluiting op de achterzijde die uit de bodem van de tank komt, het mangat aan de zijkant voor het eenvoudig inwendig reinigen van de tank en een cycloonfilter op de inlaat van de vacuümpomp ter bescherming tegen stof. Uiteraard zijn hierop allerlei opties mogelijk als bijvoorbeeld een spuitkanon met centrifugaalpomp, een schuifbord onder de tank om de zandbaan vlak te trekken en eventueel een rijbaan te schoon te schuiven, aanrijbeveiliging en een slanghaspel achterop.