content image

De Roelama landbouwkippers zijn als 16 en 20 tons uitvoering te krijgen als tandemasser en de zwaardere modellen als 3 asser (tot 30 ton). Het chassis uit warmgewalst UNP profiel geeft de Roelama landbouwkipper als basis een zeer sterk onderstel. De nieuw gevormde laadbak en de standaard gemonteerde zware BPW assen maken het geheel af en tesamen geeft dit een zeer degelijke landbouwkipper met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

De taps toelopende laadbak heeft een grote inhoud met inachtneming van de nieuwe regels aangaande de nieuwe wegenverkeerswet die gaat gelden voor landbouwkippers. De totale breedte (excl. banden en spatborden) blijft binnen de wettelijk gestelde grenzen. 

Standaard zijn de assen op 4 wielen hydraulisch geremd en zijn de assen hydraulisch geveerd, wat een zeer stabiele loop garandeerd. De geveerde en verstelbare dissel geeft daarbij nog eens een comfortabel rijgedrag. Het ééndelig, hydraulisch heffende achterschot beschikt standaard over een graanschuif.

De Roelama landbouwkippers kunnen klantspecifiek gemaakt worden wat betekent dat individuele wensen kunnen worden ingepast in de constructie. Bijvoorbeeld afwijkende bakmaten, opbergrek voor een dekzeil op de achterklep, hydraulisch gestuurde achteras etc. etc. Het is allemaal mogelijk.

De kleurstelling is standaard antraciet in combinatie met gebroken wit. Op wens kunnen we de landbouwkippers in elke gewenste RAL kleur (combinatie) leveren.