content image

De ROELAMA slaghaspels zijn verkrijgbaar in diverse maten met elk een andere capaciteit. De kleinste is de Ideaal Junior. Deze is geschikt voor minimaal 600 mtr. 4" aanvoerslang en daarmee ook geschikt voor akkerbouwers die slangen moeten gebruiken om hun beregeningsinstallatie te voeden. De Ideaal Senior is een grotere en breder haspel en geschikt voor minimaal 1000 mtr. 4" aanvoerslang of 800 mtr. 5" aanvoerslang. De grootste haspel in het programma is de Ideaal Senior XL en hierop kan minimaal 1000 mtr. 5" aanvoerslang meegenomen worden. Alle haspelframes worden volbad gegalvaniseerd en de haspeltrommels worden voorzien van een 2-laags poedercoating. Standaard worden alle modellen aangedreven door een 2-zijdige, zware hydraulische aandrijving.

Optioneel kunnen de haspels worden uitgerust met de benodigde verlichting voor gebruik op de openbare weg en/of een tussenschot.

Nieuw in het programma komt een slanggeleider waarmee de slang meer naast de trekker gelegd kan worden bij het uitrollen zodat bij het bemesten geen strook onbemest blijft doordat de slang in de weg ligt en de bemester niet op de grond kan zakken. Deze slanggeleider kan op de meeste modellen ROELAMA haspels worden nageleverd en kan zonder aan het haspelframe te lassen worden gemonteerd. Voor het hydraulisch zwenken en uitschuiven zijn 2 extra dubbelwerkende hydraulische funkties nodig. Desgewenst kan er een elektrische bediening worden bijgeleverd zodat één dubbelwerkende funktie volstaat.

Onlangs zijn voor een klant een paar speciale haspels gemaakt. Een dubbele vaste haspel om achter in de hefinrichting te hangen en een fronthaspel met links en rechts een hydraulisch zwenkbare arm om de slang te verleggen en om de slang te geleiden wanneer deze een bocht om wordt getrokken en niet binnendoor kan i.v.m. mogelijke obstakels waar de slang achter kan blijven haken c.q. beschadigd kan raken.