content image

HYFLEX sleepslangbemester

De  Hyflex sleepslangbemester is het nieuwste model sleepslangbemester in de serie Systeem Baars sleepslangbemesters. Deze bemester is ontwikkeld voor zowel gras- als bouwland en tevens voor de minder vlakke percelen. De Hyflex bemester heeft bodemvolgende elementen die een slag kunnen maken van 45cm verticaal. Door de hydraulische bodemdrukregeling is de werkdiepte in elke positie en daarmee over de gehele breedte gelijk. De pneumatische afsluiters met daaraan de mestuitlopen zijn middels een parallellogram bevestigd aan de elementen. Dit betekent dat in elke positie van het element de uitloop altijd verticaal staat en daarmee altijd in de perfecte positie t.o.v. de bodem. Ook zijn heffunktie (hydraulisch) en afsluitfunktie gescheiden en dus gaat de afsluiter altijd op het juiste moment open en dicht. Tevens zijn de elementen paarsgewijs opgehangen in een fusee zodat de elementen in bochten volgend zijn. Dit garandeerd een perfecte bemesting volgens de regels zoals gesteld in de Nederlandse wetgeving.

De Hyflex bemester is standaard uitgerust met 3 afsluitbare secties. Dit kan optioneel worden uitgebreid naar maximaal 7, al dan niet GPS gestuurd. Wanneer een sectie wordt afgesloten worden de betreffende elementen automatisch geheven. De bemester heeft standaard een Canbus elektrisch, hydraulische besturing met een touchscreen en een joystick voor de bediening van de meest voorkomende funkties.

De nieuw ontwikkelde zwenkarm voor de aankoppeling van de sleepslang kan d.m.v. een schaarconstructie ca. 3 mtr. "uitschuiven" en daarmee de trekkracht van de sleepslang bij het maken van bochten opheffen. Ook draait de zwenkarm op deze manier om de machine heen en komt de sleepslang nooit onder de bemester. Dit maakt het mogelijk om op de kopakker zonder trek op de sleepslang te keren. Ook kan men beperkt achteruitrijden en houdt men daarbij de sleepslang buiten de machine. De machine kan vervolgens direct op de grond worden gezet en kan er met bemesten worden begonnen. Het achterste deel van de zwenkarm kan in ingeklapte toestand apart worden bediend bij bv het doorrijden van dammen. De sleepslang kan zo hoog worden geheven en over de eventuele dampalen worden getild zonder dat deze afgekoppeld hoeft te worden.

Uiteraard beschikt de Hyflex sleepslangbemester over hydraulische steunwielen welke gekoppeld worden aan de hefinrichting van de trekker. Hierdoor wordt tijdens het heffen van de machine het gewicht verdeeld over meer wielen en voorkomt dit dat de bemester scheef trekt bij het maken van bochten.

De laatste jaren is de Hyflex sleepslangbemester meerdere keren als basis gebruikt voor speciale sleepslangbemesters die klant specifiek zijn gebouwd. Deze zijn er stuk voor stuk op gericht om 1. met een lager totaal gewicht op het land te rijden en 2. met een betere gewichtsverdeling op de voor- en achteras.